Polisen informerar om belysning i fordon

Vad gäller egentligen med alla lampor man har inuti bilen? Är det lagligt att fylla instrumentbrädan med blåa lysande Poppy-flaskor och blinkande julgranar? I denna videon får vi följa med när Motorblog of Sweden träffar en trafikpolis som informerar kring belysning i fordon och varför det kan vara olagligt.

Polisen om laserinstrumentet och varningsutrustning

Här får vi följa med trafikpolisen på en hastighetskontroll där Motorblog of Sweden tar reda på allt som är värt att veta om deras laserinstrument, samt vad som gäller med laser och radarvarnare, olika bötesbelopp och vad som gäller med egentillverkade regskyltar.

Polisen om olaglig bilbelysning

Här intervjuas trafikpolisen om vad som gäller med belysningen på bilar. Vad för ljuskombinationer och lamptyper får man ha och inte? Det förklarar trafikpolisen i denna video. Vi får även veta vad det kan kosta i böter om man kör med olaglig belysning och blir stoppad.

Polisens ANPR-kameror

I denna video får vi se när Motorblog of Sweden åker med polisen ut för att kolla hur deras kamerasystem fungerar. Kamerorna läser av registreringsskyltar på mötande och förbipasserande bilar och kollar i realtid upp dom direkt mot vägtrafikregistret för att se om fordonet t.ex. är stulet, avställt, eller har körförbud.